Atestatele de absolvire a clasei a IX-a vor fi recunoscute de liceele teoretice și instituțiile de învățământ profesional

Atestatele de absolvire a clasei a IX-a vor fi recunoscute de liceele teoretice și instituțiile de învățământ profesional, chiar dacă în acest an din cauza crizei COVID-19 au...

Atestatele de absolvire a clasei a IX-a vor fi recunoscute de liceele teoretice și instituțiile de învățământ profesional, chiar dacă în acest an din cauza crizei COVID-19 au fost anulate examenele de absolvire a treptei gimnaziale. Anunțul a fost făcut de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul emisiunii săptămânale ”Președintele răspunde”, transmite Breaking News.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a decis că, în acest an, testarea națională în învățământul primar și examenele de absolvire a gimnaziului vor fi anulate. Elevilor care finalizează în acest an de studii clasa a IX-a le vor fi eliberate Certificate de studii gimnaziale în baza notelor medii anuale obținute pe parcursul claselor a VII-a și a IX-a.

Cât privește examenele de BAC-ul, președintele țării a declarat că nu a fost luată încă o decizie finală. Bacalaureatul este necesar pentru absolvenții care merg la studii universitare.

”Dacă vom anula sau vom amâna BAC-ul 2020 vom pune în pericol posibilitatea de a merge mai departe în instituțiile de învățământ superior din afara țării”, a declarat Dodon.

Președintele susține că la această etapă sunt examinate mai multe scenarii, dar o decizie finală încă nu este luată. În context, șeful statului a îndemnat liceenii să se pregătească de examenele de bacalaureat.

In this article