Atenție la teste FALSE, care ar depista COVID-19

Ministrul sănătății, Viorica Dumbrăveanu, nu le recomandă cetățenilor să facă teste pentru depistarea COVID-19 în laboratoarele private. „Atenție la testele care se aplică pentru că și noi, în...

Ministrul sănătății, Viorica Dumbrăveanu, nu le recomandă cetățenilor să facă teste pentru depistarea COVID-19 în laboratoarele private.

„Atenție la testele care se aplică pentru că și noi, în calitate de autoritate centrală, avem multe oferte care ne sunt propuse de unii operatori din sfera farmaceutică, ei spun că au teste. Noi coordonăm toate testele aplicate doar cu OMS, pentru că este vorba de teste autorizate, care sunt adaptate la condițiile laboratorului. Menționez un moment, testele, care sunt aplicate de ANSP sunt autorizate de OMS și să nu uităm că este un laborator acreditat de OMS”, a spus Viorica Dumbrăveanu după ședința Punctului Focal Național.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu a declarat că în Moldova sunt destule teste pentru depistarea COVID-19, iar în următoarele zile în țara noastră vor ajunge încă 1000 de teste.

„Noi din acele cinci chituri pentru diagnoză oferite de OMS utilizăm încă cel de-al doilea chit, până la finele săptămânii vom primi încă o mie de teste de la OMS, am găsit și posibilitatea de a cumpăra teste”, a mai adăugat Dumbrăveanu.

In this article