Atenție! Acces interzis în cimitirele din capitală pentru săptămâna dintre Paște și Paștele Blajinilor

 Toate cimitirele din capitală urmează a fi închise în perioada săptămânii următoare după duminica de Paște. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei Ion Ceban în cadrul...

 Toate cimitirele din capitală urmează a fi închise în perioada săptămânii următoare după duminica de Paște. Despre aceasta a anunțat primarul general al capitalei Ion Ceban în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor primăriei Chișinău.

„Săptămâna viitoare avem Paștele Blajinilor și anul acesta vom proceda cât se poate de precaut și toate măsurile fiind luate pentru a evita posibile contaminări. Știu că sunt lucruri importante și sfinte, tradiție, dar nimic nu este acum mai important decât a nu pune viața cetățenilor în pericol. Iată de ce voi propune și recomanda Comisiei pentru Situație excepțională municipală, să aprobe închiderea cimitirelor pe teritoriul municipiului Chișinău, doar în cazuri strict de ritualuri funerare”, a precizat Ceban.

Potrivit edilului, oamenii trebuie să cunoască că trebuie să evite îmbolnăvirile și să iasă mai repede din această pandemie, doar dacă se va acționa restricționat și conștient la această situație de criză.

Amintim că celebrarea sărbătorii Paștile Blajinilor, care trebuie să aibă loc la o săptămână după Paști, se va amâna pentru datele de 6, 7 și 8 iunie 2020, în ajunul Duminicii Pogorârii Duhului Sfânt (a Cincizecimii).

In this article