Atentate dejucate la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris

Trei atentate teroriste au fost prevenite în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din această vară, desfășurate la Paris și Saint-Étienne, potrivit procurorului național antiterorist al Franței, Olivier Christen....

Trei atentate teroriste au fost prevenite în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice din această vară, desfășurate la Paris și Saint-Étienne, potrivit procurorului național antiterorist al Franței, Olivier Christen.

Primul atac viza barurile din jurul stadionului Geoffroy-Guichard din Saint-Étienne, iar un alt grup intenționa să atace instituții israeliene sau reprezentanți ai Israelului la Paris. Cel de-al treilea atentat era planificat de două persoane din Gironde.

Toți suspecții au fost arestați, iar cinci persoane, inclusiv un minor, au fost inculpate. În plus, procurorul a raportat o creștere semnificativă a perchezițiilor preventive înainte de Jocuri, din cauza unei amenințări jihadiste persistente. În 2024 au avut loc 936 de percheziții domiciliare, comparativ cu 153 în 2023.

Olivier Christen a subliniat că amenințarea jihadistă rămâne majoră și că asigurarea securității a fost posibilă datorită unor eforturi semnificative din partea autorităților franceze.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article