Atentat cu bombă la mitingul electoral din Pakistan: Cel puțin patru morți și șase răniți

Cel puţin patru persoane au murit marţi într-un atentat cu bombă la Quetta, în sud-vestul Pakistanului, în apropierea unui miting electoral al partidului fostului prim-ministru Imran Khan, a...

Cel puţin patru persoane au murit marţi într-un atentat cu bombă la Quetta, în sud-vestul Pakistanului, în apropierea unui miting electoral al partidului fostului prim-ministru Imran Khan, a anunţat poliţia, transmite AFP.

Bomba plasată la bordul unei motociclete-capcană a explodat în timp ce susţinători ai partidului Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) al lui Imran Khan se îndreptau spre adunare, a indicat poliţia din Quetta, capitala provinciei Balucistan.

Șase persoane sunt rănite, a precizat purtătorul de cuvânt al departamentului de sănătate al provinciei.

PTI a anunţat într-un comunicat că printre decedaţi se numără trei dintre activiştii partidului. Susţinătorii PTI formaseră o coloană de motociclete şi maşini, traversând oraşul pentru a-şi arăta sprijinul faţă de un candidat la alegerile din 8 februarie.

Comisia electorală a dat asigurări că anchetează cu privire la atentat.

Cu câteva ore mai devreme, împotriva lui Imran Khan fusese pronunţată o condamnare la 10 ani de închisoare într-un caz de divulgare de documente clasificate.

Imran Khan şi PTI afirmă că sunt victimele unei campanii de represiune fără precedent menite să le împiedice revenirea la putere.

Khan, fost jucător vedetă de crichet devenit prim-ministru în 2018, a fost înlăturat printr-o moţiune de cenzură în aprilie 2022, după ce a pierdut sprijinul atotputernicei armate pakistaneze, potrivit analiştilor.

Pakistanul este şi scena unei crizei de securitate, cu o recrudescenţă a atacurilor insurgenţilor islamişti, mai ales în regiunile de frontieră cu Afganistanul.

In this article