Atac mortal într-o școală din Sao Paulo: O elevă ucisă și alți trei adolescenți răniți

O elevă în vârstă de 17 ani a fost ucisă, iar alți trei adolescenți au fost răniți într-un atac armat într-o școală din Sao Paulo, Brazilia. Autoritățile locale...

O elevă în vârstă de 17 ani a fost ucisă, iar alți trei adolescenți au fost răniți într-un atac armat într-o școală din Sao Paulo, Brazilia. Autoritățile locale au confirmat acest incident.

Potrivit informațiilor furnizate de Guvernul statului Sao Paulo, atacul a avut loc într-o școală din cartierul Sapopemba, situat în estul Sao Paulo, și în care învățau aproximativ 1.800 de elevi. Atacatorul a fost identificat ca fiind un elev al aceleiași instituții școlare. El a fost arestat de către autorități, iar arma de foc folosită în atac a fost confiscată. Se pare că arma aparținea tatălui atacatorului, dar motivațiile precise ale acestui gest nu au fost încă dezvăluite.

Două dintre adolescente rănite au fost atinse de gloanțe, dar se află în afara pericolului, în timp ce cel de-al treilea elev a fost rănit în timp ce încerca să fugă de agresor, potrivit declarațiilor guvernatorului Sao Paulo, Tarcisio de Freitas. Cu toate că Guvernatorul a menționat că una dintre victime era în vârstă de 17 ani, nu de 15 ani, așa cum scriau unele publicații, acest incident a produs încă un șoc în comunitatea școlară.

Președintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a transmis condoleanțe familiilor tinerei ucise și elevilor răniți, subliniind importanța de a nu banaliza astfel de tragedii și necesitatea de a reglementa accesul la arme în societate.

Atacurile în mediul școlar au devenit o problemă tot mai gravă în Brazilia în ultimul an. Precedentul atac s-a produs la 10 octombrie, când un adolescent a fost ucis și alți trei au fost răniți cu cuțitul într-o instituție din statul Minas Gerais. Cel mai grav incident a fost cel din aprilie, când patru copii cu vârste între patru și șapte ani au fost uciși cu un topor de către un bărbat în vârstă de 25 de ani într-o creșă din Blumenau, statul Santa Catarina.

Guvernul a luat măsuri pentru a combate violența în școli, inclusiv o supraveghere sporită a conținutului de pe rețelele de socializare. Ministerul Justiției a implicat Laboratorul de Crime Cibernetice în ancheta privind atacul recent, arătându-și solidaritatea cu familiile victimelor în aceste momente dificile.

In this article