Atac cu cuțitul la o școală din Franța: un profesor ucis, doi răniți grav

Un profesor a fost ucis și două persoane au fost grav rănite într-un atac cu cuțitul la o școală din Franța, informează BBC. Atacatorul a strigat „Allahu Akbar”...

Un profesor a fost ucis și două persoane au fost grav rănite într-un atac cu cuțitul la o școală din Franța, informează BBC. Atacatorul a strigat „Allahu Akbar” în timpul atacului.

Ministrul de Interne Gérald Darmanin a anunțat că atacul a avut loc la liceul Gambetta din orașul Arras, din nordul orașului. Oficialii locali au transmis că atacatorul a fost arestat.

Atacatorul a strigat „Allahu Akbar” în timpul atacului, a declarat poliția pentru agenția de presă AFP. Din primele informații, atacatorul ar avea peste 20 de ani.

Canalul francez BFMTV a transmis că și fratele atacatorului a fost reținut de poliție. Potrivit BFMTV persoana ucisă era un profesor de limba franceză, în timp ce un profesor de sport a fost și el înjunghiat și rănit.

Presa locală a relatat că atacatorul este un fost elev al liceului. Polițiștii spun că situația este acum sub control. Din primele informații, atacatorul ar fi un cecen cunoscut ca islamist radical, care prezenta un risc ridicat.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, urmează să ajungă la Arras. Adunarea Naţională a anunţat că îşi suspendă lucrările în semn de solidaritate cu victimele.

In this article