Atac al Rusiei în nord-vestul Siriei – 10 morţi şi cel puţin 30 de răniţi

Atacurile rusești din apropierea orașului Idleb, în nord-vestul Siriei, au ucis zece persoane și au rănit alte 30, a declarat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), potrivit...

Atacurile rusești din apropierea orașului Idleb, în nord-vestul Siriei, au ucis zece persoane și au rănit alte 30, a declarat miercuri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDH), potrivit News.ro.

„Numărul persoanelor ucise la Idleb a crescut la zece civili, inclusiv un copil, în urma atacurilor aeriene rusești asupra zonei rurale din Idleb”, a precizat ONG-ul cu sediul în Marea Britanie. Printre răniți se numără 14 copii, a adăugat Observatorul, care a informat că Rusia a lovit „o fabrică de cherestea, un atelier de mobilă și o presă de măsline” la periferia orașului Idleb.

Apărarea civilă siriană a declarat că atacurile „au vizat un atelier de mobilă în timp ce lucrătorii se aflau în interior, ucigând zece civili și rănind grav alți 32”. Căștile Albe au recuperat corpurile celor uciși, a mai precizat organizația.

Armata rusă nu a comentat bombardamentele. Moscova, principalul susținător al regimului președintelui Bashar al-Assad, intervine militar în Siria din 2015 și efectuează în mod regulat atacuri împotriva rebelilor din nord-vest. Deși o încetare a focului negociată de Rusia și Turcia a fost decretată la Idleb, aceasta este încălcată frecvent.

Regimul sirian a recâștigat controlul unei mari părți a țării cu sprijinul aliaților săi ruși și iranieni de la declanșarea conflictului în 2011. Aproximativ jumătate din provincia Idleb este controlată de grupul rebel jihadist Hayat Tahrir al-Sham (HTS). La începutul lunii septembrie, doisprezece soldați sirieni au fost uciși într-un atentat sinucigaș comis de această organizație, a informat OSDH.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article