Asociația Transportatorilor se alătură grevei anuntațe de APOTA

Asociația Patronală a Profesioniștilor în Transporturi menționează că susține protestul declarat de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) și se alătură la protest prin oprirea deservirii...

Asociația Patronală a Profesioniștilor în Transporturi menționează că susține protestul declarat de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) și se alătură la protest prin oprirea deservirii rutelor regulate pentru perioada 7-9 februarie 2022. Astfel, circa 95 la sută din rutele naționale vor fi sistate.

„Este necesar să menționăm că acest protest are loc deoarece nu este posibilă activitatea transportului de persoane în condițiile de astăzi, iar efectele negative ale creșterii costurilor directe aferente desfășurării activității (creșterii prețurilor la carburanți, creșterea taxelor și impozitelor, creșterea prețurilor la asigurare, creșterea costurilor de deservire tehnică și reparație, etc.) sunt atenuate de refuzul autorității centrale de specialitate de a colabora cu transportatorii în vederea găsirii soluțiilor de reducere a impactului acestui fenomen asupra ramurii”, se arată în declarația Asociației.

Precizăm că Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunță trei zile de grevă generală, deoarece Ministerul Infrastructurii a ignorat solicitările înaintate privind recalcularea tarifelor, după majorarea prețurilor la carburanți. Astfel, pe 7, 8 și 9 februarie toate rutele naționale de microbuze vor fi suspendate.

In this article