Asistența financiară acordată țării noastre de Guvernul Statelor Unite ale Americii va crește cu 19,5 milioane de dolari

Țara noastră va beneficia de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de euro, acordată adițional de Statele Unite ale Americii. Comisia politică externă și integrare europeană...

Țara noastră va beneficia de asistență financiară nerambursabilă în valoare de 19,5 milioane de euro, acordată adițional de Statele Unite ale Americii. Comisia politică externă și integrare europeană și Comisia economie, buget și finanțe vor propune plenului Parlamentului aprobarea proiectului de lege care prevede ratificarea celui de-al 14-lea Amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA.

Finanțarea adițională de 19,5 milioane de euro va fi valorificată în vederea consolidării securității energetice a țării noastre, reducerea dependenței de Federația Rusă prin conectarea elementelor-cheie cu sistemele europene, precum și diversificarea aprovizionării cu gaze naturale și creșterea eficienței energetice.

După acordarea finanțării suplimentare, Republica Moldova va beneficia, în total, de asistență nerambursabilă în valoare de 172 728 297 de dolari.

In this article