Arme deținute ilegal depistate de polițiștii din Soroca

În baza informației operative, polițiștii din Soroca au desfășurat mai multe percheziții la domiciliile unor locuitori ai raionului, care dețineau ilegal arme și cartușe. În rezultat, la un...

În baza informației operative, polițiștii din Soroca au desfășurat mai multe percheziții la domiciliile unor locuitori ai raionului, care dețineau ilegal arme și cartușe.

În rezultat, la un bărbat de 33 de ani din localitatea Cerlina a fost depistată o armă de vânătoare calibrul 12 și 54 de cartușe de calibru diferit.

În urma altei percheziții desfășurate la domiciliul unui adolescent de 15 ani din localitatea Zastînca, raionul Soroca, polițiștii au depistat o armă pneumatică de calibrul 4,5 mm, pe care acesta ar fi încercat să o vândă pe o platformă de anunțuri.

Ambele cazuri au fost înregistrate conform legislației, iar polițiștii urmează să desfășoare acțiuni de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Armele și cartușele ridicate, au fost transmise pentru efectuarea expertizei balistice în vederea stabilirii mai multor aspecte necesare pentru investigarea cazurilor.

Reiterăm că, în conformitate cu prevederile Legii nr.130 din 08.06.2012 privind regimul armelor şi al muniţiilor toate persoanele fizice şi juridice care deţin în posesie arme au obligaţia să se prezinte la organele de poliţie în a căror rază de competenţă teritorială îşi au domiciliul ori sediul, pentru verificarea îndeplinirii condiţiilor necesare pentru deţinerea ori portul şi folosirea armelor, pentru eliberarea documentelor corespunzătoare, în condiţiile legii.

Totodată, persoana care predă benevol arma de foc, muniţiile sau mijloacele explozive, pe care le-a păstrat ilegal este eliberată de răspundere penală sau contravenţională.

Reieșind din faptul că, în unul dintre cazuri este implicat un minor, îndemnăm repetat părinții să se implice la monitorizarea minorilor pentru a preveni implicarea acestora la comiterea infracțiunilor. 

In this article