Armata israeliană a anunţat că a încercuit oraşul Gaza

Armata israeliană a anunțat joi seară că a încercuit orașul Gaza, la o săptămână de la începerea operațiunii sale terestre în Fâșia Gaza contra mișcării islamiste palestiniene Hamas....

Armata israeliană a anunțat joi seară că a încercuit orașul Gaza, la o săptămână de la începerea operațiunii sale terestre în Fâșia Gaza contra mișcării islamiste palestiniene Hamas.

„Soldații noștri au realizat încercuirea orașului Gaza, centrul organizației teroriste Hamas”, a declarat într-o conferință de presă purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari.

El a precizat că 332 de soldați israelieni și-au pierdut viața de la începutul actualului conflict cu militanții Hamas.

Intrat joi în a 27-a zi, războiul dintre Israel și mișcarea palestiniană Hamas a fost declanșat de atacul terorist de o amploare și cruzime fără precedent lansat în 7 octombrie de Hamas asupra sudului Israelului. Atacul s-a soldat cu moartea a peste 1.400 de persoane, majoritatea civili.

Conform autorităților israeliene, 242 de persoane au fost răpite de Hamas și duse în Fâșia Gaza. Până în prezent au fost eliberate patru femei dintre acești ostatici.

Ministerul Sănătății din Fâșia Gaza a anunțat joi că 9.061 de persoane au decedat în Fâșia Gaza în timpul contraofensivei lansate de Israel după atacul terorist al Hamas din 7 octombrie.

În Cisiordania, aproape 130 de palestinieni au fost uciși de soldați sau coloniști israelieni începând din 7 octombrie, conform Autorității Palestiniene.

In this article