Arhitectul Șef al Chișinăului, Svetlana Dogotaru, participă la Sesiunea Anuală a Comisiei Economice a ONU pentru Europa (UNECE) din Geneva

Svetlana Dogotaru, Arhitectul Șef al Chișinăului, participă în prezent la Geneva, la cea de-a 84-a sesiune anuală organizată de Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE),...

Svetlana Dogotaru, Arhitectul Șef al Chișinăului, participă în prezent la Geneva, la cea de-a 84-a sesiune anuală organizată de Comisia Economică a Organizației Națiunilor Unite pentru Europa (UNECE), care are loc în perioada 4-6 octombrie.

Această sesiune facilitează schimbul de experiențe și bune practici în domeniul locuințelor accesibile și al dezvoltării orașelor incluzive, circulare, inteligente și durabile.

Svetlana Dogotaru a avut onoarea de a participa la panelul privind implementarea Planului de Acțiune Regional „Locul și Viața în CEE – 2030″, unde a adus în discuție progresele și provocările în implementarea acestui plan de acțiune regional.

Unul dintre punctele centrale ale prezentării sale a fost dedicat Sistemului de Informații Geografice la Nivel Local (GIS-Nivel Local), un instrument inovator ce integrează diverse aspecte ale vieții urbane, inclusiv patrimoniul public, cadastrul funcțional urban, mediul înconjurător, transportul, agricultura, populația și activitatea economică locală.

„GIS-Nivel Local ne permite să realizăm o hartă urbană detaliată, ajutându-ne să luăm decizii informate pentru un viitor urban durabil. Integrarea acestui sistem în planificarea noastră urbană este importantă pentru a menține Chișinăul un oraș accesibil, ecologic și prosper pentru toți locuitorii săi”, a subliniat Svetlana Dogotaru.

Comisia Economică a ONU pentru Europa (UNECE) a fost înființată în 1947 și este una dintre cele cinci comisii regionale ale Organizației Națiunilor Unite. Misiunea sa principală constă în facilitarea integrării economice în Europa.

In this article