Arhitectul-șef al Capitalei afirmă că a alertat CNA cu privire la vânzarea terenurilor

Arhitectul-șef al Capitalei, Svetlana Dogotaru, susține că personal a atenționat și a solicitat Centrului Național Anticorupție să verifice un șir de cazuri suspecte de vânzare a terenurilor. Funcționara,...

Arhitectul-șef al Capitalei, Svetlana Dogotaru, susține că personal a atenționat și a solicitat Centrului Național Anticorupție să verifice un șir de cazuri suspecte de vânzare a terenurilor. Funcționara, referindu-se la dosarul în cadrul căruia azi CNA a organizat percheziții, a declarat că ancheta a fost inițiată în urma adresării sale.

„Cercetarea din partea organelor competente se efectuează la adresarea mea, în calitate de arhitect-șef. Doi ani în urmă am atenționat serviciile respective cu privire la cazul dat, care are la bază întregistrarea frauduloasă a dreptului de superficie asupra terenului de către compania Eurostil. Tot atunci, am solicitat verificarea și în raport cu alte cazuri la alte companii cu privire la același subiect, întregistrarea dreptului de superficie. Pe toate cazurile înregistrate sunt pornite procese de radiere a drepturilor înscrise incorect. Sunt prezentate toate actele solicitate de anchetă și sunt sigură că va fi stabilit adevărul. În toate acțiunile mele am fost și sunt corectă”, se arată în reacția șefei Direcției Arhitectură și Urbanism a Capitalei, Svetlana Dogotaru.

Și primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că descinderile de azi ale ofițerilor CNA reprezintă un nou show regizat și că Svetlana Dogotaru a fost cea care, personal, a cerut inițierea anchetei.

„Doamna Dogotaru personal a transmis la CNA aceste 96 de terenuri despre care este vorba că s-a discutat în spațiul public. CNA face în continuare alături de alte organe subordonate de Partidul de Acțiune și Solidaritate show pentru a avea ce să arătăm la televizor. Nu cunosc detalii despre anchetă însă dacă este necesar, vom coopera cu ancheta”, a precizat edilul Ion Ceban.

In this article