ARBI: Au fost confirmate sechestrele asupra unor bunuri în valoare de peste 1, 6 milioane de lei

Instanța de judecată a confirmat sechestrele asupra unor bunuri și active în valoare de 1,6 milioane de lei, aplicate săptămâna trecută de Agenție de Recuperare a Bunurilor Infracționale...

Instanța de judecată a confirmat sechestrele asupra unor bunuri și active în valoare de 1,6 milioane de lei, aplicate săptămâna trecută de Agenție de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA.

Este vorba despre două automobile, o construcție locativă, o încăpere locativă și un teren pentru construcție – toate indisponibilizate în cadrul unor cauze penale pornite pe evaziune fiscală, escrocherie și trafic de influență. În procedura ARBI se află, în prezent, 139 de delegații de la ordonatori pe 107 cauze penale care vizează 210 subiecți. Pe conturile trezoreriale ale Agenției au fost depuse mijloace financiare în diferită valută – echivalentul a 103 mii de lei.

De asemenea, săptămâna trecută CNA a finalizat 6 expertize judiciare, 13 expertize anticorupție și 4 analize operaționale. Au fost eliberate 114 caziere de integritate și s-a asigurat participarea la 4 ședințe de judecată.

Direcția educație anticorupție a realizat 4 instruiri anticorupție și a primit în vizită un grup de liceeni de la Liceul Teoretic Mihai Eminescu din Ungheni.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 38 de apeluri, în izolator se află o persoană, iar în penitenciare – 6. Alte 7 persoane sunt plasate în arest la domiciliu pe dosarele instrumentate de CNA.

1180 de materiale au fost înregistrate în Cancelaria CNA, timp de o săptămână.

In this article