ARBI a emis ordin de înghețare pe un imobil și un automobil de lux, în valoare de circa 10 milioane de lei, într-un dosar de spălare a banilor

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordin de înghețare pe un imobil, situat într-o zonă rezidențială din mun. Chișinău și un automobil de...

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordin de înghețare pe un imobil, situat într-o zonă rezidențială din mun. Chișinău și un automobil de lux, în valoare de 9 milioane 755 de mii de lei, săptămâna trecută. Este vorba despre un dosar de spălare a banilor din gestiunea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Ordinul de înghețare a fost dispus în vederea aplicării ulterioare a sechestrului pe bunurile menționate. De asemenea, ARBI a aplicat sechestru pe mijloace financiare în valoare de aproximativ 23 de milioane de lei într-un alt dosar de spălare a banilor.

În perioada de raport, Agenția a evaluat 9 bunuri imobile și 4 autoturisme și a preluat în administrare mijloace bănești sechestrate, în monedă națională și valută străină, în sumă totală de aproximativ 20 de mii de lei.

 Pe componenta de cooperare internațională, ARBI a recepționat răspunsuri la solicitările de informații, transmise omologilor de peste hotare, din România, Austria și Bolivia. Alte 72 de demersuri au fost expediate diferitor furnizori de informații și de date din țară.

Amintim că, Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA) care se ocupă de efectuarea investigațiilor financiare paralele, evaluarea, administrarea și valorificarea bunurilor infracționale indisponibilizate, precum și evidența acestor bunuri.

In this article