Apărătorii drepturilor LGBT din Moldova, profund îngrijorați de mesajele discriminatorii ale candidaților la președinție

Mesajele unor candidați la președinție sunt pline de ură față de o minoritate de cetățeni din țara pe care vor să o conducă. Despre aceasta se menționează într-o...

Mesajele unor candidați la președinție sunt pline de ură față de o minoritate de cetățeni din țara pe care vor să o conducă. Despre aceasta se menționează într-o declarație publică a organizației Gender Doc M – o ONG care apără drepturile minorităților sexuale.

„Noi, persoanele LGBT, suntem cetățeni ai acestui stat, plătitori de impozite, inclusiv din care va fi plătit salariul președintelui sau al președintei statului. Vom fi persecutați din banii noștri? Asta ni se promite?

Mai mult decât atât, aceste mesaje sunt inspirate din propaganda actualei guvernări din Rusia, stat care a invadat țara vecină Ucraina și care reprezintă o amenințare directă pentru democrația din regiune”, se menționează în declarație.

Despre cine anume dintre candidații la președinție este vorba nu se precizează în adresare. Anterior, Renato Usatîi a promis să interzică propaganda LGBT în școli, în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale. Iar Victoria Furtună a promis să pună veto pe orice legi care contravin canoanelor ortodoxe.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article