Ani grei de închisoare pentru un bărbat acuzat de vătămare intenționată gravă a integrității corporale, care a provocat decesul victimei

La 21 noiembrie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Drochia, sediul Râșcani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Râșcani.         ...

La 21 noiembrie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Drochia, sediul Râșcani, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Râșcani.         

Astfel, potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 52 de ani, a fost recunoscut vinovat de săvârșirea infracțiunii de vătămare intenționată gravă a integrității corporale sau a sănătății, care a provocat decesul victimei (art. 151 alin.(4) din Codul penal), stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de 10 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Potrivit învinuirii înaintate de către acuzatorii de stat, inculpatul, la 25 august 2023, aproximativ la miezul nopții, fiind în stare de ebrietate alcoolică, se afla în gospodăria unei femei amplasată într-un sat din raionul Râșcani, unde efectua niște lucrări de reparație împreună cu victima, care s-a dovedit a fi un bărbat de 59 de ani. În contextul unui conflict declanșat s-a luat la ceartă cu ultimul. Acționând intenționat, din motive de ură, i-a aplicat victimei, peste diferite părți ale corpului, multiple lovituri cu o țeavă metalică, cauzându-i potrivit raportului de expertiză judiciară medico – legală, vătămări corporale grave, în urma cărora victima a decedat, în aceeași zi, în incinta punctului traumatologic Bălți.

Inculpatul și-a recunoscut integral vinovăția în comiterea faptei de care a fost acuzat.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.

In this article