Angajat al Penitenciarului din Rezina – plasat în arest pentru trafic de droguri

La 8 mai curent, trei bărbați din raionul Șoldănești au fost plasați în arest pentru trafic de droguri, pentru 30 de zile, iar printre aceștia se numără și...

La 8 mai curent, trei bărbați din raionul Șoldănești au fost plasați în arest pentru trafic de droguri, pentru 30 de zile, iar printre aceștia se numără și un angajat al Penitenciarului nr. 17- Rezina. Acesta a fost reținut cu suportul angajaților Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Pe caz au fost efectuate șapte percheziții de către Inspectoratul Național de Investigații al IGP, sub supravegherea procurorilor PCCOCS – atât la domiciliile membrilor grupării, cât și la locurile de depozitare a drogurilor. În rezultatul acestora, au fost depistate și ridicate peste trei kg de marijuana (care pe piața neagră ar valora 450.000 lei), precum și semințe de canabis pregătite pentru a fi plantate, cântar electronic, obiecte confecționate artizanal utilizate la consumul drogurilor.

Cei trei au fost reținuți pentru un termen de 72 de ore, iar după aplicarea arestului, aceștia se vor afla în custodia statului încă 30 de zile, la solicitarea procurorilor. Bărbații au vârste cuprinse între 33 și 44 de ani, doi din aceștia fiind anterior judecați, inclusiv pentru infracțiuni similare. Aceștia acționau în baza unor roluri bine-determinate, fapt pentru care, inclusiv, cauza este cercetată sub aspectul crimei organizate. Potrivit ofițerilor de investigație, angajatul Penitenciarului comercializa drogurile, iar liderul grupului criminal cultiva și prelucra plantele de canabis, apoi le transmitea spre comercializare celorlalți membri.

În cazul în care vinovăția membrilor grupului criminal va fi demonstrată în instanța de judecată, pentru fapta de circulație ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

In this article