Angajat al ANSA, cercetat de CNA pentru pretinderea și acceptarea sistematică de plăți ilegale

Un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranță a Alimentelor (ANSA) este cercetat de ofițerii CNA, sub conducerea procurorilor mun. Bălți, într-un dosar de corupere pasivă, fiind bănuit de...

Un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranță a Alimentelor (ANSA) este cercetat de ofițerii CNA, sub conducerea procurorilor mun. Bălți, într-un dosar de corupere pasivă, fiind bănuit de încasarea sistematică a plăților ilegale de la diferiți agenți economici pentru facilitarea tranzitului de mărfuri prin punctul de trecere a frontierei Criva – Mămăliga.

Potrivit investigațiilor CNA, angajatul ANSA ar fi pretins și acceptat sume de bani sau bunuri de la transportatorii de produse de origine animală și vegetală pentru a nu-i supune verificărilor sanitar-veterinare. Ajutați de bănuit, transportatorii au evitat controlul asupra respectării normelor sanitar-veterinare, a cerințelor privind siguranța alimentelor și calitatea lor în procesul de import al animalelor, produselor și materiei prime de origine animală supuse supravegherii sanitar-veterinare.

În urma perchezițiilor, efectuate la punctul sanitar-veterinar al ANSA, amplasat în punctul de trecere a frontierei Criva – Mămăliga, la domiciliul și în automobilul bănuitului, au fost depistate și ridicate mijloace bănești, purtători de informație și registre de evidență a mărfurilor importate.

În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală, sub conducerea procesuală a Procuraturii mun. Bălți, în vederea documentării sub toate aspectele a cauzei, iar bănuitul este cercetat în stare de libertate.

Menționăm că orice persoană beneficiază de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

In this article