Andrei Spînu, consilierul principal al Maiei Sandu, a indicat informații FALSE în declarația de avere

Secretarul general al Președinției, principalul consilier al Maiei Sandu, a fost prins cu minciuna. Andrei Spînu a indicat în declarația de avere că deține o casă de peste...

Secretarul general al Președinției, principalul consilier al Maiei Sandu, a fost prins cu minciuna. Andrei Spînu a indicat în declarația de avere că deține o casă de peste 125 de metri pătrați pe care ar fi procurat-o cu 1 501 168 de lei, adică aproape 75 de mii de euro. În realitate însă, imobilul a fost achiziționat cu aproape 400 de mii de euro, adică la un preț de cinci ori mai mare, transmite omg.md.

Adevărul a ieșit la iveală, după ce presa a făcut publică informația despre averea consilierului Maiei Sandu. În știri s-a vorbit despre un împrumut dubios de 393 500 de euro cu o dobândă de zero procente, pe care Andrei Spînu l-a luat de la omul de afaceri Ruslan Cojocaru. Jurnaliștii s-au întrebat cu ce scop businessman-ul i-a acordat politicianului Andrei Spînu acești bani în 2018, în plină campanie electorală. Pentru a exclude orice interpretare eronată, Ruslan Cojocaru a contactat jurnaliștii de la omg.md și a explicat că în 2018 i-a vândut lui Spînu casa la un preț de 393 500 de euro.

Jurnaliștii de la omg.md precizează că potrivit legislației, indicarea informațiilor false în declarațiile de avere se pedepsește cu amendă de 47 500 de lei sau cu închisoare.

Administrația președinției condusă de Maia Sandu, care anterior a condamnat funcționarii care își ascund averile, nu a comentat cazul, mai scrie omg.md.

In this article