Andrei Năstase acuză guvernarea de implicare în contrabandă și corupție

Într-o declarație făcută pe canalul său de Telegram, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), Andrei Năstase, a condamnat vehement contrabanda și corupția în rândurile guvernării actuale, acuzând oficialii...

Într-o declarație făcută pe canalul său de Telegram, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), Andrei Năstase, a condamnat vehement contrabanda și corupția în rândurile guvernării actuale, acuzând oficialii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) de implicare în scheme de fraudare fiscală.

„Contrabanda, așa cum se știe, este o schemă de fraudare fiscală care face parte din flagelul numit corupție. În ultimii ani, contrabanda a devenit o afacere a guvernării, o sursă de îmbogățire ilicită a miniștrilor, deputaților și a altor reprezentanți ai PAS, mai mici sau mai mari,” a declarat Năstase.

Fostul ministru al afacerilor interne a susținut că, în ciuda scepticismului public, combaterea contrabandei este posibilă, oferind drept exemplu realizările sale din 2019.

„Unii zic că este imposibil să faci ordine în acest sector. Eu cred că se poate și o spun recurgând la fapte reale. În 2019 am reușit în câteva luni la MAI să facem ordine exemplară și să reducem contrabanda la cel mai mic nivel de la independență încoace,” a spus el.

Năstase a citat și comentariile șefului Poliției de Frontieră din România, chestorul general de poliţie Ioan Buda, care a recunoscut eforturile comune de reducere a contrabandei.

„Acest nivel scăzut, fără precedent, al contrabandei, este rezultatul unor acțiuni de cooperare desfășurate la frontierele României, atât în plan intern, cât și internațional, în parteneriat cu autoritățile similare din țările vecine,” a menționat el.

Liderul PDA a concluzionat că succesul din 2019 poate fi replicat, dar subliniază că este necesară o schimbare de guvernare pentru a reuși. „S-a putut atunci, se poate și acum, dar cu o altă guvernare, evident!” a încheiat Năstase.

In this article