Analist politic: Republica Moldova se va pomeni într-un blocaj internațional

Demiterea Guvernului Chicu va duce la blocarea Republicii Moldova pentru cel puțin jumătate de an. În opinia analistului politic Ian Lisnevschi, țara noastră se va pomeni într-un blocaj...

Demiterea Guvernului Chicu va duce la blocarea Republicii Moldova pentru cel puțin jumătate de an. În opinia analistului politic Ian Lisnevschi, țara noastră se va pomeni într-un blocaj internațional, deoarece nicio instituție internațională nu va colabora cu Republica Moldova, în perioada electorală.

„Orice următoare mișcare – demiterea guvernului Chicu sau alegeri parlamentare anticipate va fi mai degrabă o lovitură pentru opoziție decât pentru guvernare, fiindcă, prin aceste acțiuni, opoziția își asumă responsabilitatea de a bloca Republica Moldova pentru cel puțin jumătate de an. De la căderea Guvernului și până la alegeri anticipate este un anumit interval de timp, interval în care niciun stat și nicio instituție internațională nu va colabora cu Republica Moldova, așa sunt regulile. În perioada electorală nu se încheie contracte, nu se acceptă credite, etc. Ceea ce înseamnă că Republica Moldova se va pomeni într-un blocaj internațional”, a declarat Ian Lisnevschi, pentru Sputnik Moldova.

În opinia analistului citat, “societatea a obosit de show-urile politice, alegeri și alianțe”.

In this article