Analist politic: Pe timp de criză, opoziția de la Chișinău ar trebui să se autoizoleze și să mediteze cu privire la eșecurile sale

Analistul politic Corneliu Ciurea a făcut o analiză a eșecurilor opoziției de la Chișinău. Într-un editorial, publicat pe politics.md, Ciurea spune că tactica partidelor de dreapta de a...

Analistul politic Corneliu Ciurea a făcut o analiză a eșecurilor opoziției de la Chișinău. Într-un editorial, publicat pe politics.md, Ciurea spune că tactica partidelor de dreapta de a ataca guvernarea pe timp de criză este una greșită, transmite BreakingNews.md

“Să facem un inventar al acestor critici pentru a ne dumiri ce vrea în fond opoziția. În primul rând, opoziția spune că Dodon i-a mințit în cel mai perfid mod atunci când n-a dorit să anuleze alegerile din circumscripția 38, Hîncești. (…)
Această poveste este bună poate pentru adormit copiii dar nu rimează deloc cu asperitățile lumii reale. Opoziția a participat la alegerile din Hîncești, a mobilizat electoratul iar înfrângerea ei s-a datorat unei proaste gestionări a situației prin plasarea în cursă a doi candidați în loc de unul”, spune Corneliu Ciurea.

În al doilea rând, analistul politic susține că opoziția este stresată de crearea alianței PSRM-PDM în toiul crizei.

„Drept argument însoțitor vine și ideea că noii miniștri pediști nu vor avea timp pentru acomodare astfel încât declararea situației de urgență îi va prinde în off-side ceea ce va duce de râpă toate eforturile Guvernului de a ține situația sub control.
Este imposibil să răspunzi unor asemenea avertizări grotești din serialul ”drobului de sare care va să pice”, explică expertul.

Pe de altă parte, Corneliu Ciurea constată că toate criticile aduse guvernării pe timp de criză sunt lipsite de sens: „Guvernul și Președinția sunt văzuți ca principali și singuri gestionari ai acestei crize epidemiologice. Oricât s-ar strofoca unii dar privirile celor care speră în mai bine se îndreaptă inevitabil spre autorități”.

Pe final, Ciurea le recomandă partidelor din opoziție să-și revadă strategia.

„Opoziția ar avea nevoie de o autoizolare de un gen aparte – o însingurare necesară unui proces profund de meditație necesar pentru a opri șirul de eșecuri usturătoare. Văzând însă cu câtă vervă și apetit se dă în spectacol opoziția care nu ratează nici o ocazie pentru a sări la gâtul guvernării, constat că tocmai de autoizolare nu le arde partidelor de dreapta. Cearta va continua iar lecțiile nu vor fi învățate”, a conchis analistul politic.

In this article