Analist politic: Maia Sandu este lipsită de calități umane elementare

Maia Sandu a respins legea prin care era reglementată compensarea plăților pentru energia electrică consumată de cetățeni în lunile aprilie și mai. Compensarea este justificată prin restricțiile stabilite...

Maia Sandu a respins legea prin care era reglementată compensarea plăților pentru energia electrică consumată de cetățeni în lunile aprilie și mai. Compensarea este justificată prin restricțiile stabilite de starea de urgență și constituia suma totală de 428 lei.

Chiar și pentru o persoană cu viziuni liberale acordarea compensațiilor cu caracter social în condiții precum cele ce se consumă în această perioadă reprezintă o practică firească. Mai multe state au adoptat asemenea măsuri în ideea de a acoperi pierderile pe care oamenii le-au suferit din cauza limitării activităților prin care își câștigă veniturile.

     Măsura este cât se poate de binevenită mai ales într-un stat post-sovietic cum este Republica Moldova, unde există variate nuanțe de natură economică și socială. Într-un stat în care există dezechilibre economice și sociale cauzate de abuzurile guvernanților, de privatizări care au însemnat jefuirea proprietății publice, de furtul ”miliardului și multe altele, o compensație în valoare de 428 lei per consumator nu înseamnă un efort lipsit de sens, deși este departe de a fi în măsură să acopere inechitățile acumulate.    

     Într-un stat în care, de exemplu, un specimen ca Sturza și-a anulat datoriile propriilor întreprinderi către stat folosind poziția de Prim-ministru, e greu să vorbești despre chestiuni liberale și să nu-i dai o mână de ajutor unui pensionar care nu are cu ce să-și plătească hrana de fiecare zi. Iar 428 lei nu ar fi stricat nici măcar unei persoane cu venitul de 6 mii lei despre care Maia Sandu a afirmat că-i sunt de ajuns pentru un trai decent.

    Maia Sandu a refuzat să-i susțină pe cei care la rândul lor au susținut-o atunci când au mers la vot. Nu s-a gândit că nu fiecare cetățean are la dispoziție o Ludmila Kozlovskaia care i-ar achita plățile așa cum i-a acoperit Maiei Sandu cheltuieli în proporții impunătoare. În schimb, Maia Sandu a avut grijă să pună povara pentru furtul miliardului pe umerii poporului.

    Așadar…. Ce se poate zice în fața unor asemenea decizii… Maia Sandu este o individă lipsită nu doar de talent politic și capacități profesionale, ci și de empatie și elementare calități umane. Este o individă lipsită de bun simț care afișează modestie, dar care papă delicatesuri în cantități atât de mari, încât i-a crescut cantitatea de mercur în organism dincolo de limitele admise din punct de vedere medical.

Autor:  Vitali Catană Sursa:  Politics.MD

In this article