Amplu program de reparații și întreținere a infrastructurii rutiere în Chișinău

În perioada 7-13 august 2023, ÎM Regia „Exdrupo”, în coordonare cu Primăria Chișinău, a executat lucrări semnificative de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale. A fost asfaltată...

În perioada 7-13 august 2023, ÎM Regia „Exdrupo”, în coordonare cu Primăria Chișinău, a executat lucrări semnificative de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale.

A fost asfaltată o suprafață totală de aproximativ 5.000 m² de carosabil, iar peste 2.000 m² de drum au fost pregătiți pentru asfaltare, prin acțiuni de frezare.

Pe bulevardul Mircea cel Bătrân, s-a realizat cel mai mare volum de lucrări, acțiunile de asfaltare fiind pe final. Lucrările sunt efectuate preponderent noaptea, pentru a minimiza impactul asupra traficului rutier.

De asemenea, pe străzile Petricani, Căușeni și la intersecția str. Poștei cu Calea Orheiului au avut loc lucrări diverse de reparații, inclusiv consolidarea fundației de drum, așternerea pietrișului și aplicarea stratului de binder.

În vederea creșterii siguranței pietonilor, au fost înnoite marcajele rutiere la trecerile pentru pietoni, pe o suprafață totală de aproximativ 2.500 m². De asemenea, au fost instalate sau reparate peste 70 de indicatoare rutiere, iar ÎM. REI Lumteh a lucrat la iluminarea suplimentară a peste 200 de treceri pietonale.

Lucrările de reabilitare a trei străzi din Centrul istoric al orașului – 31 August 1989, Alexandru cel Bun și Tighina – înregistrează un progres substanțial, cu 80%, 95% și, respectiv, 89% completate.

Pe lângă reparațiile străzilor, au fost realizate și lucrări de curățare, spălare și reparație a canalizării pluviale, implicând circa 230 de guri de captare a apelor, precum și salubrizarea străzilor și a pasajelor subterane.

Primăria Chișinău a anunțat că lucrările de reparație și întreținere a drumurilor publice vor continua și în săptămâna curentă, reafirmând angajamentul de a îmbunătăți infrastructura rutieră și condițiile de circulație în municipiu.

In this article