Ample lucrări de reabilitare și întreținere pe bd. Dacia în anul curent

Pe bd. Dacia din sectorul Botanica, pe segmentul cuprins între bd. Decebal și str. Trandafirilor, se fac lucrări de reparație a carosabilului pe ambele părți ale centurilor de...

Pe bd. Dacia din sectorul Botanica, pe segmentul cuprins între bd. Decebal și str. Trandafirilor, se fac lucrări de reparație a carosabilului pe ambele părți ale centurilor de deplasare a transportului public. Acțiunile prevăd amenajarea casetelor pentru sporirea capacității portante a drumului și schimbarea învelișului asfaltic pe toată suprafața carosabilă, care cuprinde 16 mii m2.

Pe direcția Centru, lucrările la partea carosabilă sunt pe final, fiind așternut stratul asfaltic de binder,   astfel încât circulația transportului public a fost reluată pe această parte.

În continuare, se fac lucrări de montare a bordurilor la carosabil și se pregătește fundația pentru aplicarea pavajului pe zona pietonală și pe cea prevăzută cu locuri de parcare, în aliniamentul bulevardului. Tot aici va fi amenajată și pistă pentru cicliști pe toată lungimea tronsonului. În același timp, în subteran seinstalează cablurile de iluminat, iar ulterior vor fi montați și pilonii.

Concomitent, pe direcția Aeroport se fac lucrări de frezare a părții carosabile și de demontare a bordurilor, inclusiv decaparea și consolidarea porțiunilor de drum unde cedează fundația.

Anterior, pe segmentul de drum cuprins între străzile Hristo Botev și Valea Crucii, pe o suprafață totală de peste 28 mii m2,  au fost realizate lucrări de reparație curentă: frezarea învelișului asfaltic uzat, îndreptarea bordurilor, ridicarea la cotă a grilajelor de scurgere a apelor și a fântânilor de canalizare și plombarea părții carosabile. Pe unele porțiuni, mai cu seamă în zona stațiilor de așteptare a transportului public, a fost întărită fundația drumului.

Ulterior, pe toată suprafața supusă intervențiilor,  a fost aplicat tratamentul bituminos de tip Slurry Seal, pentru prelungirea duratei de viață a învelișului asfaltic. Pe tot segmentul de drum reparat a fost trasat și marcajul rutier.

In this article