Amenzi pentru transportatorii de colete și pasageri. Peste o lună nu vor mai putea parca unde vor, pentru a lua și împărți colete

Reguli mai stricte pentru transportatorii de colete și pasageri peste hotare. Potrivit viceprimarului Ilie Ceban, aceștia ar putea fi amendați. „Am organizat ședința cu transportatorii de pasageri și...

Reguli mai stricte pentru transportatorii de colete și pasageri peste hotare. Potrivit viceprimarului Ilie Ceban, aceștia ar putea fi amendați.

„Am organizat ședința cu transportatorii de pasageri și colete în străinătate din Republica Moldova. Acele companii de transport, care sunt parcați pe străzile din capitală. Acești agenți economici au fost atenționați de mai multe ori, însă nu am văzut care măsuri să fie întreprinse. Multe autocare ale acestor companii sunt amplasate pe străzile capitalei și generează ambuteiaje, pericol pentru pasageri și trecători. Noi toate aceste cazuri le-am documentat, cunoaștem aceste locații.

În jurul acestor locații este un dezastru din punct de vedere al salubrității. Am menționat că este sarcina companiilor să salubrizeze acele locații. De asemenea, am solicitat, împreună cu poliția și Preturile de sector, să fie identificate în fiecare sector, 2-3 locații unde să fie destinate acestor agenți economici. Aceste zone trebuie să fie luminate, în zone de securitate pentru pietoni și trafic și să nu genereze ambuteiaj. Am solicitat ca în termen de 1 lună de zile pretorii să vină cu soluții, să le propună acestor agenți economici aceste locații”, a declarat Ilie Ceban.

Ceban spune că după o lună va începe campanii de sancționare a acestor agenți economici, pentru nerespectarea regulamentului.

In this article