Amenzi în valoare totală de peste 90 mii lei, pentru patru persoane care nu au respectat carantina

Din momentul aprobării hotărârilor  Comisiei pentru Situații  Excepționale, poliția din Ialoveni a  întocmit  4 procese-verbale și a aplicat amenzi în sumă de 92 500 de lei, cetățenilor ce...

Din momentul aprobării hotărârilor  Comisiei pentru Situații  Excepționale, poliția din Ialoveni a  întocmit  4 procese-verbale și a aplicat amenzi în sumă de 92 500 de lei, cetățenilor ce nu s-au conformat recomandărilor autorităților.

Astfel, patru persoane, domiciliate în raionul Ialoveni, care recent au revenit de peste hotarele țării,  au fost sancționate pentru că nu au  respectat măsurile de profilaxie.

De asemenea,  în urma autosesizării poliției, a fost investigat un caz de încălcare a măsurilor de profilaxie din partea unui agent economic, care își desfășura activitatea cu încălcarea măsurilor instituite de către autorități. În acest caz, persoana juridică, urmează a fi sancționată conform legislației.

La fel, poliția în comun cu medicii au intervenit într-o localitate în care, o persoană revenită din zona de risc, nu respecta regimul de izolare la domiciliu. Astfel, persoana a fost transportată într-o instituție medicală din mun. Chișinău.

În acest context, poliția solicită repetat cetățenilor, în cazul când au revenit dintr-o țară din zona de risc,  infectată cu coronavirus, să stea  în carantină 14 zile.

Dacă dispuneți de informație despre persoane care au obligația să stea în condiții de carantină, dar nu respectă indicațiile, semnalați autoritățile la numărul unic de urgență 112.

In this article