Amenzi de 22 de mii de lei pentru șase tineri din Bălți. Ce faptă au comis pe timp de pandemie

Șase tineri din orașul Bălți au fost amendați cu câte 22 de mii de lei, pentru că au ignorat măsurile impuse de Comisia pentru Situații Excepționale. Potrivit nordnews.md,...

Șase tineri din orașul Bălți au fost amendați cu câte 22 de mii de lei, pentru că au ignorat măsurile impuse de Comisia pentru Situații Excepționale. Potrivit nordnews.md, totul s-a întâmplat după ce, pe 8 aprilie, aceștia s-au adunat în curtea unui bloc și au băut bere.

Tinerii au fost observați de un echipaj de poliție care patrula strada Alexandru cel Bun. Oamenii legii i-au condus pe indivizi la secția de poliție. Înainte de reținere, aceștia au spus că nu le este frică de virus și consideră că nu au comis nicio încălcare.

„Stăteam în curte, jucam cărți. Este un virus simplu, ne va omorî – înseamnă că asta este. Trăim o singură dată. Iar să trăiesc numai între patru pereți nu vreau, sunt un om liber”, a spus unul dintre tineri.

Amintim că până în prezent, din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, au murit 28 de oameni. În total, au fost infectate 1174 de persoane. Dintre acestea, 43 s-au însănătoșit.

Pe 17 martie, în Republica Moldova a fost decretată stare de urgență. Din 27 martie, persoanele care ies în stradă trebuie să dețină un act de identitate. În locurile publice este interzisă aflarea grupurilor mai mari de trei persoane. Excepție fac membrii familiei de gradul I și II. De asemenea, este interzisă aflarea în parcuri, păduri, terenuri de sport și de joacă. Respectarea măsurilor este monitorizată de polițiști și militari.

De asemenea, din 16 martie, în țara noastră sunt aplicate amenzi pentru nerespectarea măsurilor de carantină. Persoanele fizice care comit acest lucru riscă amenzi între 22,5 mii de lei și 25 mii de lei. Pentru persoanele juridice, amenzile se încadrează între 50 și 75 mii de lei.

In this article