Ambasadorul SUA numește o condiție pentru aderarea Ucrainei la NATO

Ucraina nu trebuie să primească și să pună în aplicare Planul de acțiune pentru aderarea la NATO dacă țara îndeplinește deja majoritatea cerințelor. Acest lucru a fost declarat...

Ucraina nu trebuie să primească și să pună în aplicare Planul de acțiune pentru aderarea la NATO dacă țara îndeplinește deja majoritatea cerințelor. Acest lucru a fost declarat de ambasadorul SUA la Kiev, Christina Quinn, potrivit Gazeta.ru.

Diplomatul a reamintit că planul este un mecanism prin care un stat poate îndeplini cerințele.

“Iar dacă un stat îndeplinește deja toate cerințele – PAM devine inutil. Așadar, atât Ucraina, cât și orice alt stat nu ar trebui să primească Planul de acțiune pentru aderare și să îl implementeze dacă îndeplinește majoritatea cerințelor în general”, a subliniat Quinn.

De asemenea, ea a precizat că SUA continuă să susțină o politică a “ușilor deschise” în cadrul NATO pentru toate țările, inclusiv pentru Ucraina.

O operațiune specială rusă este în curs de desfășurare în Ucraina din 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a descris scopul acesteia ca fiind “protejarea oamenilor care au fost supuși la abuzuri, genocid de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. În acest scop, a spus el, există planuri de “demilitarizare și denazificare a Ucrainei”.

După începerea operațiunii speciale, președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy a declarat că ar trebui recunoscută incapacitatea țării de a adera la Alianța Nord-Atlantică. În același timp, președintele parlamentului ucrainean, Ruslan Ștefănescu, a subliniat că Ucraina nu are de gând să schimbe constituția și să renunțe la intenția de a adera la NATO. Acest lucru este raportat de Rambler.

 

In this article