Ambasadorul SUA în Moldova: Vladimir Plahotniuc a fost sancționat din cauza implicării sale în corupție semnicativă

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, l-a sancționat pe Vladimir Plahotniuc din cauza implicării sale în corupție semnificativă, car a subminat statul de drept Republica Moldova. Despre...

Secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, l-a sancționat pe Vladimir Plahotniuc din cauza implicării sale în corupție semnificativă, car a subminat statul de drept Republica Moldova. Despre aceasta ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Dereck J. Hogan, a declarat în cadrul dezbaterilor „Dialog online de politici „Strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției: direcții prioritare, constrângeri și oportunități”.

„Timp de mai mulți ani SUA a oferit sprijin în reforma Justiției în Moldova cu resursele substanțiale (…) La data de 13 ianuarie, secretarul de stat al SUA Mike Pompeo l-a sancționat pe Vladimir Plahotniuc din cauza implicării sale în corupție semnificativă, care a subminat statul de drept și a compromis dur independența și  instituțiile democratice ale Republicii Moldova, oferind un alt exemplu al angajamentului ferm al țării noastre față de poporul moldovenesc în lupta împotriva corupției”, a spus , Dereck J. Hogan.

Amintim că într-un mesaj pe Twitter, secretarul de stat american Mike Pompeo a scris în ianuarie că l-a inclus pe Vladimir Plahotniuc în lista persoanelor indezirabile pe teritoriul SUA. „Actele de corupție comise de Vladimir Plahotniuc au subminat domnia legii și au compromis în mod serios independența instituțiilor democratice”, se arată în mesaj.

In this article