Ambasadorul Japoniei semnează un grant de 68.657 dolari pentru modernizarea Centrului de Sănătate Corten din Taraclia

Ambasadorul Yamada Yoichiro împreună cu directoarea Instituție Medico-Sanitară Publică „Centru de Sănătate Corten” din raionul Taraclia, Diana Ceavdari, au semnat astăzi, 28 august, contractul de grant în valoare...

Ambasadorul Yamada Yoichiro împreună cu directoarea Instituție Medico-Sanitară Publică „Centru de Sănătate Corten” din raionul Taraclia, Diana Ceavdari, au semnat astăzi, 28 august, contractul de grant în valoare de 68.657 dolari, finanțat de către Guvernul Japoniei în cadrul Programului „Kusanone”.

Din contul asistenței primite, vor fi realizate lucrări de renovare al primului etaj al Centrului de Sănătate, în special pentru ferestre, uși, tavane, pereți, pardoseli, curent electric, încălzire, canalizare.

„IMSP Centru de Sănătate Corten este singura unitate medicală primară din sat și joacă un rol important în menținerea sănătății locuitorilor locali, iar prin intermediul acestor renovări se va menține siguranța și igiena unității medicale”, scrie Ambasada Japoniei într-un comunicat.

Ambasadorul Yamada a salutat propunerea de proiect de la IMSP Centru de Sănătate Corten și a exprimat recunoștință față de profesioniștii din domeniul sănătății pentru efortul lor neîntrerupt în beneficiul societății.

De asemenea, Yamada Yoichiro, s-a referit la negocierile de aderare la UE, felicitând Moldova cu începutul unei mari călătorii către un viitor luminos, adăugând că condițiile pentru sănătatea oamenilor se vor îmbunătăți pe măsură ce Republica Moldova avansează spre aderarea la Uniunea Europeană și a promis că Guvernul japonez va continua să colaboreze cu Republica Moldova.

Programul de granturi pentru securitate umană „Kusanone” a fost lansat în Moldova în anul 2008. Până în prezent, Japonia a oferit finanțare nerambursabilă în sumă de 7,4 milioane dolari pentru 90 de proiecte (exceptând proiectul nou) în domeniile sănătății, educației și utilităților publice.

In this article