Ambasada SUA la Moscova îndeamnă americanii să părăsească imediat Rusia

Ambasada SUA la Moscova îndeamnă cetățenii săi, care se află în Rusia, să părăsească Federația Rusă imediat. Ambasada s-a referit la posibilitatea persecuției americanilor de către serviciile speciale...

Ambasada SUA la Moscova îndeamnă cetățenii săi, care se află în Rusia, să părăsească Federația Rusă imediat. Ambasada s-a referit la posibilitatea persecuției americanilor de către serviciile speciale rusești, precum și la faptul că „Rusia poate refuza să recunoască cetățenia SUA persoanelor cu dublă cetățenie și să le supună mobilizării”. 

Pe 12 februarie, Ambasada SUA a îndemnat cetățenii săi să se abțină de la călătorii în Rusia „din cauza consecințelor imprevizibile ale unei invazii neprovocate pe scară largă în Ucraina de către forțele militare ruse, a posibilității hărțuiri și reținerii cetățenilor americani de către serviciile de securitate ruse, aplicarea arbitrară a legilor locale și posibilitatea terorismului”.

„Cetățenii americani, care călătoresc sau locuiesc în Rusia, trebuie să părăsească țara imediat. Fiți prudenți din cauza riscului reținerii. (…) Dacă doriți să părăsiți Rusia, ar trebui să luați măsuri cât mai curând posibil”, se arată în mesajul Ambasadei SUA în Rusia.

Ultima dată când Ambasada SUA la Moscova a îndemnat americanii să părăsească Rusia a fost în septembrie 2022, după ce a început mobilizarea parțială.

In this article