Ambasada Republicii Moldova în Rusia recomandă evitarea călătoriilor în regiunea Kursk

Din cauza situației actuale din regiunea Kursk și a riscurilor de securitate sporite, Ambasada Republicii Moldova în Rusia recomandă cetățenilor să se abțină de la călătorii în regiunea...

Din cauza situației actuale din regiunea Kursk și a riscurilor de securitate sporite, Ambasada Republicii Moldova în Rusia recomandă cetățenilor să se abțină de la călătorii în regiunea respectivă.

Cetățenilor care se află deja acolo li se recomandă să părăsească zona.

„Vă rugăm să fiți vigilenți și să urmați instrucțiunile autorităților pentru a vă asigura siguranța personală. Ambasada continuă să monitorizeze evoluția situației din regiunea Kursk”, notează Ambasada.

În caz de urgență, cetățenii Republicii Moldova pot apela linia fierbinte a Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă: +7 929 964-90-79.

Amintim că incursiunea armată a Ucrainei în regiunea rusă Kursk, cu o populație de aproximativ un milion de oameni, a fost semnalată marți de autoritățile locale. Președintele rus Vladimir Putin a convocat, miercuri, Consiliul de Securitate, în urma atacurilor ucrainene și a promis conducerii regionale sprijin pentru a stabiliza situația.

În Kursk a fost instituită stare de urgență și mii de oameni au fost evacuați.

sursa

In this article