Alți patru producători agricoli din Orhei au primit undă verde, pentru a-și vinde fructele și legumele în Rusia

Alți patru producători agricoli din Orhei au primit undă verde, pentru a-și vinde fructele și legumele pe piața rusească. Anunțul a fost făcut pe site-ul Rosselhozdnadzor. Este vorba...

Alți patru producători agricoli din Orhei au primit undă verde, pentru a-și vinde fructele și legumele pe piața rusească. Anunțul a fost făcut pe site-ul Rosselhozdnadzor. Este vorba despre SRL AGRO-DENISIMUS, SRL LAURAGRO, SRL ODL–AGRO și GT JOSAN MAXIM ANDREI. Decizia vine ca urmare a discuțiilor purtate de Ilan Șor cu factorii de decizie de la Moscova. 

Vinerea trecută, primii trei producători din Orhei au primit autorizație pentru a-și vinde marfa pe piața rusească. Este vorba despre „Petru Maler GȚ”, Laur Matei SRL și RUSMILIUD SRL, care au putut relua exporturile începând cu 7 octombrie. Potrivit părții ruse, decizia a fost luată, ca urmare a discuțiilor purtate cu președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu și după examinarea situației din punct de vedere fitosanitar în regiunea respectivă.

Decizia vine la mai puțin de o lună, după ce doi deputați din partea Partidului „ȘOR” au efectuat o vizită la Moscova, unde au avut o întrevedere cu reprezentanți ai Dumei de Stat a Federației Ruse, la inițiativa liderului formațiunii Ilan Șor.

 

In this article