Alte două pistoale pneumatice și un act falsificat, ridicate pe Aeroportul Internațional Chișinău

Documentați pentru tentativa de transportare peste frontiera de stat a bunurilor interzise, dar și folosirea actelor falsificate, sunt trei cetățeni străini – doi israelieni și un nigerian. Incidentele...

Documentați pentru tentativa de transportare peste frontiera de stat a bunurilor interzise, dar și folosirea actelor falsificate, sunt trei cetățeni străini – doi israelieni și un nigerian. Incidentele au fost înregistrate în seara zilei de ieri, 28 septembrie 2022.

Pentru formalitățile de control, în jurul orei 17:00, la cursa „Chișinău- Tel Aviv” s-a apropiat cetățeanul Israelului de 31 de ani. În cadrul primului filtru de control de securitate, polițiștii de frontieră au observat în bagajul cetățeanului un obiect asemănător cu o armă. La verificarea suplimentară a fost constatată prezența unui pistol pneumatic, pachețele cu bile din metal și balonașe de gaz. De asemenea, la cursa de pe itinerarul „Chișinău – Tel Aviv”, de la ora 22:10, a fost identificat cel de-al doilea israelian de 22 de ani, care avea în bagajul său un pistol pneumatic și balonașe de gaz. În ambele cazuri obiectele au fost ridicate și urmează să fie transmise la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al MAI.

Încheie șirul ilegalităților un tânăr din Nigeria care deținea permis de ședere ucrainean cu semne clare de falsificare. Bărbatul de 28 de ani venea în Moldova din Turcia, cu ruta „Istanbul – Chișinău”. În timpul controlului de frontieră, străinul a comunicat că intenționa să ajungă în Ucraina, în acest sens a prezentat un permis de ședere permanent care ar fi eliberat de autoritățile ucrainene. Cercetarea amănunțită a documentului a rezultat cu stabilirea indicilor de falsificare. În continuare cazul este cercetat de către polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău. Permisul falsificat va fi transmis spre expertiză, iar nigerianul a primit refuz de intrare în Republica Moldova și cu următoarea cursă a fost transmis în țara de pornire.

In this article