Alte două permise de conducere falsificate, cumpărate cu sute de euro

Polițiștii de frontieră documentează doi conaționali, care dețineau asupra lor permisele de conducere falsificate. Ambele incidente au fost consemnate astăzi, 12 ianuarie 2024, în punctul de trecere a...

Polițiștii de frontieră documentează doi conaționali, care dețineau asupra lor permisele de conducere falsificate. Ambele incidente au fost consemnate astăzi, 12 ianuarie 2024, în punctul de trecere a frontierei Leușeni.

În primul caz, un conațional și-a perfectat în Portugalia permisul de conducere moldovenesc și ar fi oferit pentru actul falsificat 100 EUR. Documentul a fost depistat în cadrul controlului suplimentar al trecerii frontierei de stat. Cetățeanul moldovean de 54 de ani s-a prezentat în calitate de pasager la ruta  „București – Chișinău”. Drept urmare a controlului de nivelul II, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere moldovenesc, care conținea semne vădite de falsificare. La audieri, cetățeanul a declarat că documentul a fost obținut în Portugalia, prin intermediari.

În al doilea caz este vizat un pasager de la ruta „Chișinău-Paris”, fiind legitimat ca cetățean moldovean de 29 de ani. Similar cazului precedent, în cadrul controlului suplimentar a fost depistat permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile moldovene. Documentul vizibil prezenta indici de falsificare. Persoana a comunicat că își perfectase ilegal permisul, fiind ajutat de un cunoscut, achitând pentru servicii – 300 EUR.

În continuare, actele au fost ridicate, iar cercetările se desfășoară sub toate aspectele legale în vederea elucidării circumstanțelor.

In this article