Alte 10 autobuze puse pe rute în capitală. Ceban: Acestea vor circula în suburbii

Alte 10 autobuze noi au fost puse pe rute astăzi. Potrivit primarului general Ion Ceban, pe lângă acele cu parcurs, aceste 10 unități vor merge în suburbiile capitalei....

Alte 10 autobuze noi au fost puse pe rute astăzi. Potrivit primarului general Ion Ceban, pe lângă acele cu parcurs, aceste 10 unități vor merge în suburbiile capitalei.

„Avem alte 10 autobuze care urmează să fie puse pe rută începând cu ziua de astăzi. Aceste 10 autobuze, alături de cele 32 care sunt deja cu parcurs în suburbiile capitale, vor merge în suburbii. Oamenii de mult au așteptat transport confortabil, oamenii de mult au așteptat ca acest lucru să se întâmple și pas cu pas, până la sfârșitul anului, toate cele 100 de autobuze urmează să fie aduse și puse pe rute.

Vom continua să suplinim parcul și vom continua ca și rutele să se îmbunătățească. Se lucrează pe ultima sută de metri pe partea de benzi dedicate în municipiul Chișinău, pe acele coridoare lungi, care vrem să le punem în aplicare, de la Buiucani până la Botanica, de la Ciocana până la Telecentru și așa cum am menționat, până la sfârșitul anului să testăm aceste lucruri”, a declarat Ceban.

Primarul mai spune că o problemă care trebuie să fie rezolvată. Este vorba de lipsa șoferilor de autobuze și troleibuze. Edilul afirmă că salariile sunt de 10 mii de lei și urmează să se majoreze.

„Avem un deficit de taxatori, șoferi, ingineri. În continuare trebuie să fie modernizat parcul, în infrastructura acestuia, dar și la Regia Transport Electric. Un obiectiv de bază, este să creștem salariile cu 20% minim în acest sens. Eu foarte mult vrea ca până la sfârșitul mandatului meu, toate parcurile de transport să fie reînnoite.

Costul achiziției lotului de 100 de autobuze este de 12,5 milioane de euro, acestea având termen de garanție de 6,5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța acestora.

De menționat că până la procurarea loturilor respective, Parcul Urban de Autobuze avea la balanță 125 de unități de transport, doar 53 dintre acestea fiind în stare satisfăcătoare, iar 15 scoase din folosință.

In this article