Alianța Plahotniuc – Șor – PAS intenționează să o facă pe Maia Sandu președinte al Republicii Moldova

Pentru a asigura victoria Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale din acest an, Partidul Democrat este forţat din exterior să facă o mezalianță cu muribundul bloc ACUM. În această...

Pentru a asigura victoria Maiei Sandu la alegerile prezidenţiale din acest an, Partidul Democrat este forţat din exterior să facă o mezalianță cu muribundul bloc ACUM. În această notă comentează jurnalistul Victor Nichituş discordia din formaţiunea democraţilor şi plecarea „grupului Candu” din PDM.

În opinia lui Nichituş, putem vorbi deja de o alianță aţă informală între fostul lider al PDM, Vlad Plahotniuc, lidera PAS, Maia Sandu şi Ilan Şor, preşedinte al partidului cu acelaşi nume.

„Lebăda lui Plahotniuc a sosit în balta politicii moldovenești. Ca să o salveze pe Maia Sandu. Partidul Democrat din Moldova este împins, brutal, să facă o mezalianță cu muribundul ACUM. Cei plecați din Partidul Democrat se află în slujba capitalului străin. Este vorba de o alianță informală între Plahotniuc și Maia Sandu. Probabil și Șor”, scrie Victor Nichituş, într-un articol publicat pe blogul său.

În opinia lui Nichituş, pentru realizarea acestui scop, obiectivele trasate din  exterior sunt clare: „Moldova trebuie scindată și pusă pe brânci, iar salariile și pensiile nu trebuie să crească, ci trebuie reduse”.

In this article