Alexandru Tănase spune că nu vede diferențe mari dintre PAS și PSRM

PAS-ul creat de Maia Sandu și PSRM, în frunte cu Igor Dodon, sunt două partide cu aceleași viziuni. De această părere este constituționalistul Alexandru Tănase. În cadrul unui...

PAS-ul creat de Maia Sandu și PSRM, în frunte cu Igor Dodon, sunt două partide cu aceleași viziuni. De această părere este constituționalistul Alexandru Tănase. În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Tănase a spus că nu vede mari diferențe dintre cele două formațiuni.

“Dacă ar fi să analizăm din perspectiva relației partidele socialiste – partidele neomarxiste, eu nu aș vedea diferențe foarte mari între aceste două partide care la ora actuală își dispută puterea politică. Cel puțin la nivel ideologic eu nu am văzut divergențe mari. În problema neutralității, socialiștii și PAS au aceeași viziune, în problema transnistreană – aceeași viziune, în problema relației cu federația Rusă – aceeași viziune, referitor la statutul țărilor ocupate – aceeași viziune. Pe chestiuni fundamentale, aceste două partide nu au divergențe ideologice majore”, a declarat Tănase.

In this article