Alexandru Flenchea, numit șef al delegației Chișinăului în CUC

Guvernul a modificat componența nominală a delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, pentru a consolida capacitățile acesteia privind sprijinul multilateral al procesului de reglementare transnistreană. Hotărârea...

Guvernul a modificat componența nominală a delegației Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control, pentru a consolida capacitățile acesteia privind sprijinul multilateral al procesului de reglementare transnistreană.

Hotărârea aprobată în cadrul ședinței din 25 ianuarie 2023 stabilește desemnarea lui Alexandru Flenchea în calitate de conducător al delegației, dar și numirea unor noi membri și experți propuși de către autoritățile și instituțiile cu atribuții în domeniu.

Delegația Republicii Moldova funcționează în baza unui regulament aprobat de Guvern la 3 octombrie 2011 și are menirea de a monitoriza continuu situația în Zona de Securitate, de a interveni la problemele ce țin de funcționarea mecanismului de menținere a păcii, asigurarea ordinii și siguranței cetățenilor în această regiune.

In this article