Alexandr Muravschi vorbește despre revenirea sa în PDM

Fostul vicepremier, și fostul membru al PD, Alexandru Muravschi, nu exclude că ar putea reveni în rândurile formațiunii. Cel puțin asta lasă să se înțeleagă Muravschi pe pagina...

Fostul vicepremier, și fostul membru al PD, Alexandru Muravschi, nu exclude că ar putea reveni în rândurile formațiunii. Cel puțin asta lasă să se înțeleagă Muravschi pe pagina sa de Facebook.

Într-o postare, economistul a scris că din 2010, „odată cu venirea unei echipe noi, în frunte cu Vlad Plahotniuc, nu am avut nici un contact cu PDM. Acum, odată cu ieșirea masivă a veneticilor, în frunte cu omul lui Plaha, A. Candu, îmi răsare un gând: Poate e cazul să revin?”, a scris Muravschi.

Alexandru Muravschi s-a născut la data de 30 septembrie 1950. Este doctor în economie. A fost desemnat ca reprezentat al Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (25 septembrie 1995 – 22 iunie 1998), fiind propus de către Partidul Democrat Agrar din Moldova. În 1997 a deținut funcția vicepreședinte al Consiliului Europei.

La alegerile parlamentare din martie 1998, a fost ales ca deputat în Parlamentul Republicii Moldova pe lista Blocului electoral “Pentru o Moldovă Democratică și Prosperă”. La data de 12 martie 1999 a fost numit în funcția de viceprim-ministru, ministru al economiei și reformelor în Guvernul Ion Sturza, demisionând din parlament la 26 martie 1999. A deținut funcția de ministru până la 12 noiembrie 1999. Muravschi a fost membru al PDM și a făcut parte din Consiliul Naţional al formațiunii.

 

In this article