Alertă teroristă la Paris. O femeie care amenința că se aruncă în aer a fost împușcată de polițiști

A fost alertă teroristă la Paris, după ce o femeie a amenințat, marți dimineață, că se aruncă în aer. Tentativa a fost dejucată de urgență, iar femeia a...

A fost alertă teroristă la Paris, după ce o femeie a amenințat, marți dimineață, că se aruncă în aer. Tentativa a fost dejucată de urgență, iar femeia a fost împușcată de agenții de poliție. 

A fost alertă teroristă în sud-estul Parisului, după ce mai mulți călători au alertat poliția că o femeie cu un comportament bizar poate reprezenta o amenințare. Totul se întâmpla în gara de lângă biblioteca Francois-Mitterrand.

Femeia era înveșmântată de sus până jos într-o ținută orientală, nu i se vedea nici fața, amenința că se aruncă în aer, potrivit autorităților franceze. Imediat după ce s-a dat alarma, gara a fost evacuată, femeia a fost izolată, iar forțele de ordine i-au cerut să se conformeze și să se culce la pământ și să-i lase să se apropie.

Femeia a refuzat, fapt pentru care forțele de ordine au deschis focul și au rănit-o grav. Ea a fost evacuată din gară către spital, dar între timp a murit. Nu a fost găsit niciun fel de dispozitiv exploziv, dar asta arată starea de tensiune extrem de puternică în rândul comunității musulmane din Franța, unde au fost proteste violente.

Franța este în stare de alertă antiteroristă sporită, tocmai de teama că s-ar putea înregistra și astfel de evenimente izolate, de așa numiții lupi singuratici. Ancheta în privința incidentului din această dimineață este în desfășurare. Autoritățile vor să afle dacă există o implicare dincolo de acest incident, dacă această femeie avea legături cu alte persoane radicalizate.

In this article