Alertă în școli: Mesaje de amenințare și imagini cu arme pe un canal de Telegram

Mai multe școli din țară au început din nou să primească mesaje de pe un canal de Telegram anonim cu amenințări și arme. Șefa Secției Comunicare și Protocol...

Mai multe școli din țară au început din nou să primească mesaje de pe un canal de Telegram anonim cu amenințări și arme.

Șefa Secției Comunicare și Protocol a IGP, Diana Fetco, a spus că oamenii legii cunosc despre aceste mesaje.

„Este aceeași formă de atac hibrid și creare de panică în societate ca și în celelalte cazuri. La moment stabilim toate circumstanțele, inclusiv au fost sesizați administratorii aplicației Telegram pentru blocarea acestor conturi”, ne-a spus Fetco.

Breakingnews.md amintește că și în luna decembrie 2023, pe un canal de Telegram anonim au apărut imagini cu mai multe arme alături de un mesaj de amenințare în privința copiilor care studiază în instituțiile de învățământ din Chișinău. Mai mult, aceștia au sugerat chiar că vor deschide focul în școli.

Atunci Poliția a calificat aceste acțiuni drept un atac hibrid menit să debusoleze cetățenii și să creeze panică în societate.

Ulterior și Ministerul Educației și Cercetării a venit cu o reacție la acest subiect. Reprezentanții ministerului anunțat atunci că au blocat canalul respectiv, care avea scopul de a destabiliza situația și de a crea panică în societate.

 

Sursa: știri.md

In this article