Alertă în Berlin. O sinagogă a fost atacată cu cocktail-uri Molotov

O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktail-uri Molotov miercuri dimineața. Incidentele antisemite din capitala Germaniei au luat amploare în capitala Germaniei ca urmare a escaladării conflictului...

O sinagogă din Berlin a fost atacată cu cocktail-uri Molotov miercuri dimineața. Incidentele antisemite din capitala Germaniei au luat amploare în capitala Germaniei ca urmare a escaladării conflictului din Orientul Mijlociu.

Comunitatea Kahal Adass Jisroel a anunțat că sinagoga din cartierul berlinez Mitte a fost atacată cu două dispozitive incendiare. Poliția a confirmat incidentul.

„Persoane necunoscute au aruncat două cocktail-uri Molotov de pe stradă”, au scris reprezentanții comunității pe rețeaua X (fosta Twitter), potrivit ABC News.

La fața locului au intervenit polițiștii care fac cercetări în aproapierea sinagogii. Zona a fost izolată. Complexul de clădiri al comunității Kahal Adass Jisroel din centrul Berlinului găzduiește o sinagogă, o grădiniță și un centru comunitar.

De asemenea, Poliția a anunțat că au avut loc revolte în noaptea de marți spre miercuri între imigranții musulmani și ofițerii germani în cartierele Neukoelln și Kreuzberg din oraș și la Poarta Brandenburg, simbolul Berlinului, în care mai mulți polițiști au fost răniți.

În urma atacului brutal al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie și a războiului care a urmat în Gaza, poliția a sporit securitatea instituțiilor evreiești din Berlin și din întreaga Germanie.

Cu toate acestea, steagurile israeliene care au fost arborate în semn de solidaritate în fața primăriilor din întreaga țară au fost smulse și arse.

În mai multe clădiri din Berlin în care locuiesc evrei a fost pictată steaua lui David pe uși și pereți.

In this article