Alertă cu bombă la Președinția Republicii Moldova. INI a reținut făptașul

În seara de 02 martie ora 19:19 min, Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului 112, apelul fiind făcut de un bărbat care a comunicat că intenționează să...

În seara de 02 martie ora 19:19 min, Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului 112, apelul fiind făcut de un bărbat care a comunicat că intenționează să explodeze Președenția Republicii Moldova. La fața locului imediat au reacționat și s-au deplasat  Batalionul de patrulare și reacționare operativă al DP mun. Chișinău, grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani cât și angajații SPPS.

La moment se petrec verificări a clădirii de către serviciile specializate.

În urma măsurilor întreprinse de către forțele de ordine a fost stabilit că apelul a fost făcut din r. Edineț, de către un bărbat în vârstă de 59 de ani. El fiind reținut de polițiștii din r.Edineț și escortat la inspectorat, acesta fiind în stare de ebrietate avansată.

 Pe caz a fost inițiat un proces penal pentru  „Comunicarea mincinoasă cu bună-ştiinţă despre actul de terorism”. Conform legislației bărbatul riscă amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

In this article