Alegerile din Pakistan, marcate de violențe și închiderea granițelor

Alegerile generale din Pakistan au fost umbrite de violențe și tensiuni, cu granițele închise și serviciile de telefonie mobilă suspendate în contextul unor atacuri și amenințări teroriste. Decizia...

Alegerile generale din Pakistan au fost umbrite de violențe și tensiuni, cu granițele închise și serviciile de telefonie mobilă suspendate în contextul unor atacuri și amenințări teroriste.

Decizia de a desfășura zeci de mii de soldați la secțiile de vot și pe întreg teritoriul țării vine în urma a două explozii care au avut loc în provincia sud-estică Balocistan, soldate cu 26 de morți și revendicate de Statul Islamic.

În ciuda măsurilor stricte de securitate, un incident în nord-vestul țării a dus la moartea unei persoane, după ce bărbați au deschis focul asupra unui vehicul de patrulare.

Alegerile sunt considerate cruciale într-un context marcat de rivalități puternice între partidele politice și influența armatei. Competiția este așteptată să se dea între partidul lui Imran Khan, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), și Pakistan Muslim League (PML-N) a lui Nawaz Sharif.

Analiza rezultatelor este dificilă, iar partidele mici ar putea juca un rol crucial în formarea viitorului guvern, având în vedere necesitatea obținerii unei majorități parlamentare.

(Sursa: Agerpres)

In this article