Ajutorul promis de Maia Sandu se rezumă la adresați-vă la Parlament, Guvern ANSA, bănci. VIDEO de la discuția cu cetățenii

Au așteptat ajutor și susținere, dar s-au ales cu o training despre activitatea și competențele instituțiilor statului. Vorbim despre întrevederea de marți, 16 februarie, dintre președintele Maia Sandu...

Au așteptat ajutor și susținere, dar s-au ales cu o training despre activitatea și competențele instituțiilor statului. Vorbim despre întrevederea de marți, 16 februarie, dintre președintele Maia Sandu și agenții economici din Soroca. Oamenii au aflat că șefa statului întreprinde o vizită de lucru în raion și au cerut, de urgență, să fie primiți în audiență. Ședința de lucru s-a încheiat fără nici un rezultat, iar cetățenii nu au primit nici un răspuns la întrebări sale.

“Cu ce concret ne puteți ajuta astăzi?”, a întrebat o doamnă, indignată că din cauza pandemiei, piețele din țară vor lucra după un program special.

„Vă poate ajuta doar Guvernul”, i-a răspuns Maia Sandu.

“În acest an expiră termenul de activitate în bază de patentă, ce facem mai departe?”, a întrebat un alt agent economic.

„Trebuie să discutați din nou cu Parlamentul, cu deputații”, i-a răspuns Maia Sandu.

La întrebarea despre interdicția de a aduce carne și produse lactate din Ucraina, Maia Sandu le-a sugerat oamenilor să se adreseze la ANSA. Iar când cetățenii au spus că au probleme la achitarea creditelor, președinta le-a spus că ar fi bine să discute direct cu banca.

In this article