Ajunsă la Președinție, Maia Sandu întoarce datoriile. Șefa statului insistă pe procurarea vaccinului de la firma unei susținătoare PAS

Luni, 15 martie 2021, Maia Sandu anunța că a avut o discuție online cu reprezentații „Janssen Pharmaceutica” despre posibilitatea de a obține vaccin. Totuși, în comunicatul de presă...

Luni, 15 martie 2021, Maia Sandu anunța că a avut o discuție online cu reprezentații „Janssen Pharmaceutica” despre posibilitatea de a obține vaccin. Totuși, în comunicatul de presă nu a fost pusă și obișnuita fotografie a ecranului notebook-ului, cu imaginea interlocutorilor/interlocutorului, iar numele reprezentaților „Janssen Pharmaceutica” a fost cenzurat, transmite breakingnews.md cu referire la telegraph.md.

”Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat în această după amiază, în format online, cu reprezentații „Janssen Pharmaceutica”, companie deținută de „Johnson & Johnson”. Vaccinul împotriva Covid-19, produs de această companie, este aprobat și utilizat în SUA, iar acum câteva zile el a fost aprobat de Agenția Europeană pentru Medicamente și omologat de Organizația Mondială a Sănătății”, se arată în comunicatul oficial, însă fără a se da și numele reprezentaților „Janssen Pharmaceutica”.

Potrivit informațiilor publice, din echipa de conducere a „Janssen Pharmaceutica” face parte și Vlad Dragalin, care ocupă funcția de ”Vice President, Scientific Fellow at Janssen, Pharmaceutical Companies of Johnson and Johnson”. Informația este publicat chiar în CV-ul lui Dragalin de pe Linkedin.com

Vlad Dragalin este soțul Elenei Dragalin, o apropiată a PAS, care este fondator și președinte al Moldova AID, stabilită în SUA cu toată familia.

Potrivit unor surse din SUA, Elena Dragalin a fost șefa din umbră a campaniei electorale a actualului deputat Dumitru Alaiba, în Circumscripția 51, SUA. Ulterior, Dragalin a făcut campanie electorală și pentru alegerile prezidențiale din 2020, tot în favoarea PAS, fiind o susținătoare deschisă a candidatei Maia Sandu.

În calitate de conducător al Moldova AID, Elena Dragalin a organizat în SUA mai multe ”Convenții Moldo-Americane”, avându-i în calitate de invitați pe Natalia Morari (director TV 8), Mariana Rață (Cutia Neagră), Alina Radu (Zdg.md), Oleg Tofilat (consilierul Maiei Sandu), Ștefan Gligor (pretins lider politic), Valeriu Pașa (pretins expert) și mulți ați indivizi apropiați PAS și Maiei Sandu (vezi aici).

În 2019, când Maia Sandu ocupa funcția de premier, Elena Dragalin a fost printre organizatorii ”Zilelor Diasporei”, actuala șefă a statului fiind invitata principală.

Tot în perioada când Maia Sandu era prim-ministru, pe holurile Guvernului și ale Ministerului Afacerilor Externe se discuta, destul de intens, că Elena Dragalin este principala candidată pentru funcția de Ambasador al Republicii Moldova în SUA. Atunci informația a fost negată, iar peste câteva luni Guvernul a fost destituit prin moțiune de cenzură.

Contactați de Telegraph.md, reprezentanții Președinției au refuzat până la această oră să comunice numele reprezentaților „Janssen Pharmaceutica” care au discutat cu președintele Maia Sandu despre posibilitatea de a obține vaccin. Totodată, Președinția a refuzat să spună și cine a fost persoana care a contactat „Janssen Pharmaceutica”, precum și dacă au fost contactate companiile Pfizer sau Moderna, care la fel produc vaccinuri anti-COVID-19, acestea fiind recunoscute de OMS, FDA și EMA.

In this article